Lumion 10 je sada dostupan
Pregledajte novosti

Udahnite život u vaše projekte

Intuitivnim alatima i efektima, Lumion olakšava otkrivanje ljepote vašeg dizajna i stvaranje uvjerljivih slika, video zapisa i 360 panorama.

Preuzmite Lumion 10 demo
Najvažnijih 10 novosti u Lumion 10
Stvorite odnos između arhitektonskog projekta i njegovog budućeg okružja.
Visokokvalitetan radni prikaz
Otkrijte ljepotu dizajna i prije renderiranja. 

Visokokvalitetni prikaz u radnom prozoru Lumiona 10 omogućuje vam najkvalitetniji pregled vašeg projekta prije prikazivanja. Možete iskusiti kako će efekti u načinu rada Photo, Movie ili Panorama utjecati na krajnji rezultat, uliti povjerenje i uštedjeti vrijeme prilikom izmjena u osvjetljenju, sjenama, materijalima i položajima kamere.

Uz visokokvalitetan pregled, ono što vidite je ono što ćete dobiti.
Točno. Pouzdano. Lijepo.

Precizni detalji prirode* (samo Pro)

62 nova modela prirode s preciznim detaljima u Lumionu 10 najbogatiji su detalji, najljepši 3D modeli drveća i biljaka koji su dostupni u zbirci sadržaja Lumion.

Uz drveće, grmlje i šiblje i još mnogo toga, ovi će modeli vizualno obogatiti vašu scenu životom. Oni vam mogu pomoći da zamislite osjećaj lišća koje leprša na vjetru ili grubu teksturu kore. Postavite jedan ispred kuće, zgrade ili parka, te će drugi vidjeti kako se vaš dizajn povezuje sa životnim okolišem.

Displacement mapping

Kad površine sadrže reljefe i detalje, materijali i cijeli vaš projekt su oživljeni. Uz dodatak Displacement mapping-a na 167 materijala u Lumionu 10, vaša će publika moći osjetiti teksturu odabranog drveta, grubu površinu cigle, teksturu šljunka.


Udahnite život vašim 3D prikazima i osjetite emociju.
Real Skies noću (samo Pro)

Kada pogledate noćno nebo i  tisuće blistavih zvijezda, lako je osjetiti divljenje i ljepotu koju okolina pruža. To je osjećaj kojim smo željeli pomoći arhitektima u stvaranju dizajna, a sada smo uzbuđeni što ćemo vam predstaviti pet novih Pravih noćnih neba dostupnih u Lumion 10 Pro.

U trenu možete svoju zgradu ili kuću smjestiti pod vedru, zvjezdanu noć, ili čudesnu ljepotu Mliječnog puta. Za interijere, klijentima možete predočiti kako gledaju u veliko prostranstvo iz udobnosti svoje buduće spavaće sobe, dnevnog boravka, terase ili kuhinje.

Aurora Borealis (samo Pro)

Praznik su za oči dok suptilno lebde iznad vašeg dizajna, a ako ste ih ikada vidjeli u stvarnom životu, poznat vam je snažan osjećaj koji ta slika pruža.

Sada, u Lumionu 10 Pro, svojim prikazima možete dati nebesku i umjetničku notu, prezentirajući svoje projekte ispod prelijepog orkestra boja s novim efektom Aurora Borealis.

Photo Matching (samo Pro)

Fotografirajte scenu. Uskladite ju s vašim dizajnom.

Photo Matching  dostupno je u Lumionu 10 Pro. Sada svoj 3D model možete smjestiti u kontekst koji pruža fotografija iz stvarnog života. Odmah prikažite svoj projekt usred buduće stambene četvrti. Snimite zadivljujuće lokacije iz stvarnog života i uskladite ih s vašim modelom s nekoliko klikova.

Bez obzira na to prikazuje li se klijentima realna slika nekretnine ili ispunjavaju zahtjevi nadležnih tijela, vaš arhitektonski prikaz možete uskladiti s bilo kojom fotografiranom pozadinom, bilo gdje.

Visinske mape za OSM (samo Pro)

Jeste li ikad željeli prenijeti veličanstvo Stjenjaka ili Švicarskih Alpa  u vaš Lumion urednik scene? Ili ste možda trebali prikazati vaš projektirani objekt u slikovitoj ljepoti padina koje čine projektnu lokaciju.

Stvarne uzvisine sada su nadohvat ruke u Lumionu 10. S novim visinskim mapama za OSM možete predočiti stvarne uzvisine oko vašeg projekta, od malih, postupnih uspona do planinskih, oštrih vrhova.

AI Umjetnički stilovi*

Spoj umjetnosti i arhitekture. Stvorite umjetničke, impresionističke slike vašeg dizajna. Objesite ih na zidu novog doma vašeg klijenta. Uključite u portfelj vaše tvrtke. Ili koristite jednostavno za zabavu.

Pomoću AI umjetničkih stilova - eksperimentalnih mogućnosti neuronske mreže u Lumionu 10 - interpretaciju vašeg dizajna možete vidjeti predočenu s jedinstvenim slikarskim stilom legendarnih umjetnika, uključujući stilove Moneta, Kandinskog, Picassa i drugih.
*Potrebno je minimalno 16 GB sistemske memorije.

364 novih predmeta u biblioteci
(samo Pro)*

Neki arhitekturu vide  kao raskrižje koje stoji na međi čovječanstva i njegovih izgrađenih prostora i načina  na  koji ljudi doživljavaju određenu zgradu. Sada, uz 364 nova predmeta u Lumionu 10 Pro, (i 104 predmeta otključana u Lumion Normalu), možete  izgrađene prostore oživjeti. Pokažite svoju viziju interijera s novim modelima sjedećih garnitura, stolova i kuhinja.

Pokažite kretanje i društvene veze s novim visokokvalitetnim animiranim ljudima. Stvorite uvjerljiva, vizualno zapanjujuća okruženja s prirodnim modelima i preciznim detaljima.


Novi predmeti u Lumionu 10 Pro uključuju, ali nisu ograničeni na:

  • 62 detaljna elementa vegetacije, uključujući biljke i drveće
  • 11 vozila, uključujući sportske automobile i SUV
  • 180 predmeta interijera, uključujući sjedeće garniture, kuhinje, stolove ...
  • 30 visokokvalitetnih animiranih 3D ljudi, uključujući muškarce, žene, starije osobe, bicikliste i još mnogo toga
  • 81 vanjski predmet, uključujući zgrade, namještaj i rasvjetu ...
Novi materijali
(mnogi sa Displacement mapping-om)*

Uz premještanje mapa koje je dodano u 133 postojeća materijala, možete pronaći 34 nova, lijepa realistična materijala, uključujući tla, stijene i ostale vanjske materijale. Sada imate više mogućnosti prikazivanja vanjskih vidika vašeg dizajna okruženog zadivljujućim, prekrasnim vanjskim okolišem.

Neki od novih materijala u Lumionu 10 uključuju, ali nisu ograničeni na:

  • 12 novih materijala tla, uključujući prekrasne nove materijale od pijeska koji izgleda tako stvarno zahvaljujući funkciji Displacement mapping
  • 9 različitih kamenih materijala
  • 10 vanjskih materijala, uključujući beton, metal i kamen
  • 3 interijerskih pločica

Svi novi materijali uključuju displacement mapping.

Pouzdani alati i efekti 3D prikaza. Za jednostavniji i dinamičniji tijek rada koji će vam pomoći da postignete više.
Pozicioniranje bojanjem
Trebate kontekst prirode, u kratkom roku? 

Novim alatom za bojanje u Lumionu 10, samo pomaknite kist mišom po nekom području kako biste na scenu postavili stotine predmeta u prirodi. Poput slikanja na komadu papira, premještajte drveće, kamenje i grmlje po krajoliku kako biste taj osjećaj prirodnog realizma unijeli u kontekst koji okružuje vaš arhitektonski dizajn.

Vlastita biblioteka materijala

Vaši omiljeni materijali sada su dostupni na jednom prikladnom mjestu. Stoga, ako ste pažljivo prilagodili materijal od cigle po vašoj želji, uvezli i personalizirali materijal od tkanine ili izradili prilagođeni materijal koji želite koristiti ponovno, te materijale možete lako spremiti i primijeniti u trenu.

Izrezivanje krajolika
Podrumi, bazeni i još mnogo toga. Kad god vaš projekt ima 'podzemlje' koje treba prikazati, novi alat za urezivanje krajobraza može odmah izrezati rupu po mjeri. Samo postavite rezač krajobraza iznad područja koje želite ukloniti i urežite gornju površinu koja će se uklopiti sa elementima vašeg 3D modela.
Jednostavna kontrola filmskih isječaka
Stvaranje prekrasnog filma zahtijeva više od pukog postavljanja putanje kamere - radi se i o upravljanju brzinama kamere i usmjeravanju pogleda gledatelja sa ciljem da se dive detaljima projekta.

Sada, s jednostavnim upravljanjem ulaza / izlaza za filmske isječke, možete odabrati hoće li se kamera ubrzati na početku filma i usporiti na kraju ili da kamera održava konstantnu linearnu brzinu.

Poboljšana biblioteka objekata

Zbirka predmeta u Lumionu povećava se sa svakom verzijom, a u Lumionu 10, navigacija i korištenje 5.600+ predmeta* nikada nije bilo lakše. Veće sličice pomoći će vam u pronalaženju i postavljanju ispravnog predmeta, iz prvog pokušaja, u kombinaciji sa mogućnošću smanjivanja zbirke predmeta na minimum kako biste dobili maksimalan prostor na zaslonu - cjelovita, detaljna arhitektonska prikazivanja sada su jednostavan i ugodan zadatak.

Poboljšan import DWG datoteka

Unosite li DWG datoteke u Lumion? U prošlosti, unos DWG datoteke u Lumion Bridge bio je pouzdan alat kada ste trebali preuzeti te DWG datoteke i uvrstiti u svoju Lumion scenu.

S izdanjem Lumiona 10, više vam ne treba DWG do Lumion Bridgea. Ažurirani DWG unos sada je integriran u Lumion 10 s boljom podrškom za unos .dwg i .dxf datoteka i automatskom pretvorbom materijala za materijale pod nazivom „čaša“ i „voda“.