POGLEDAJTE ŠTO NAM NOVO DONOSI LUMION 11!

07.01.2021 11:52 By Anita

Novosti u Lumion 11!

Ortogonalni prikazi,  fazno animiranje, kapljice kiše koje klize niz staklo i mnoge druge uzbudljive funkcionalnosti Lumiona 11 su tu kako bi Vam pomogle pri brzoj i jednostavnoj kreaciji visokokvalitetnih rendera.

Zatvorite oči i zamislite vaš dizajn u stvarnosti. Što vidite? Kakav je osjećaj?

Sa Lumionom 11, ostvarenje vaše vizije nikada nije bilo lakše. Kroz nove funkcije kao što je ortogonalni prikaz omogućuje se renderiranje realističnih pogleda i presjeka sa svim svojim detaljima, te se smanjuje silni napor koji ste prethodno ulagali u izradu istih. S druge strane, pomoću faznog animiranja možete pokazati kako se dijelovi vaše zgrade povezuju i kako komuniciraju, stvarajući dijalog s promatračem dočaravajući mu postepeni proces izgradnje njegovog objekta.

Kišne kapi se slijevaju niz staklo i volumetrijska vatra su definitivno dvije nove funkcionalnosti koje uvelike pomažu pri stvaranju visokokvalitetnih rendera te video animacija. Trava je mekša, a svjetlost i sjene su preciznije. Od poboljšanog radnog tijeka do inovativnih karakteristika koje bilježe nijanse života, Lumion 11 daje energiju onome što radite, unosi radost u proces i pomaže Vam kao arhitektima, da se usredotočite  na ono što Vam je uistinu bitno.



ORTOGONALNI  PRIKAZI

Pogledi na fasade. Presjeci. Od kota do izometrije.

Nova funkcija ortogonalnog prikaza u Lumionu 11 oživljava boje i teksture u svim tehničkim  prikazima. Odmah preoblikujte svoje standardne dokumente u jedinstvene fotografije i video zapise. Održavajte kontinuitet s ostalim prikazima bez potrebe za oslanjanjem na druge softvere.

Možete napraviti uzbudljive, živahne planove i presjeke, izometrijske poglede u svega nekoliko klikova te prikazati svoju viziju iz različitih uglova tijekom procesa dizajniranja.

FAZNO ANIMIRANJE

Započnite s praznim pejzažem. Drveće polako niče iz zemlje. Zidovi objekata se materijaliziraju iz zraka, a dnevna soba, spavaća soba i kuhinjski namještaj padaju s neba. Pomoću novog efekta koji se tiče animacije - animaciju možete prikazati kroz različite faze, pa tako prikazati proces koji stoji iza razvoja vašeg dizajna. Primijenite različite prijelaze, napravite da se dijelovi vaših objekata povezuju I nestaju. Istaknite ono što Vašu zgradu čini kreativnom I unikatnom.

KAPLJICE KIŠE (PRO VERZIJA)

Kada pada kiša i ne idete vani, istinsko je uživanje  sklupčati se na kauču sa šalicom toplog čaja u ruci, dok se tiha muzika čuje u pozadini i kapljice kiše slivaju niz prozorsko staklo. U ovakvim trenucima lako je osjetiti mir, udobnost ili možda neki oblik vesele melankolije. A sada u Lumionu 11, možete uhvatiti ovo, svima poznato, raspoloženje novom opcijom koja omogućava realistično slivanje kiše. Laganim pomicanjem kursora, desetine dinamičnih inteligentnih kišni kapi pomiču se niz staklene površine, postižući efekt za čije je pravljenje prije bilo potrebno uložiti sate i sate.

VOLUMETRIJSKA VATRA (PRO VERZIJA)

Blagi odsjaj vatre poziva ljude na okupljanje, a u Lumionu 11 imate mogućnost prikazivanja tople i ugodne atmosphere novim volumetrijskim prikazom vatre. Jednostavno dodajte volumetrijsku vatriu kako biste inerijer ili eksterijer učinili ugodnijim, stvarajući raspoloženje koje poziva na druženje. 

MIKRO SJENKE POPUT REFLEKTORA

Kada uključite sjene s finim detaljima u Lumionu 11, pale se mikro sjene poput reflektora koje ulijevaju mekanost i daju gradijent sjenama.  Nije potreban nikakav dodatni korak. Samo jednim klikom stvorit ćete osjećaj dubine i realizma koji Vas uvlači u sliku


POBOLJŠANO SJENČENJE TRAVE

U Lumionu 11 poboljšana je tehnologija osvjetljivanja trave koja pomaže pri stvaranju realistične kontaktne zone između vašeg objekta i zemljišta na kojem isti stoji. Bez ikakvog napora sa Vaše strane, svi materijali za travu, uključujući prilagodljivu 3D travu te pejzažnu travu, izgledaju kao da su mekši, odnosno reprezentativniji u stvarnom pejzažu.

METALIK SJENČENJE AUTOMOBILA (PRO VERZIJA)

S novim metalik sjenčenjem automobila u Lumionu 11 Pro, automobili u Vašim renderima poprimaju impresivniji i realističniji izgled, čineći ih jedva prepoznatljivim od stvarnih. Svaki element, svaki snop svjetlosti prikazuje se i reflektira na svakom dijelu Vašeg automobila, na prirodan, stvarni način, čime se automobili na fantastično integriraju s okruženjem.

401 NOVI OBJEKAT

Udahnite život Vašim zidovima, napravite više, bolje od vizualizacije četiri zida i krova. Stvorite svoj dizajn objekta i možda šume od ginka ili kanadskih topola. Pokažite tople, ugodne dečje spavaće sobe s plišanim životinjama i namještajem ili udahnite sofisticiranost stilskim stolicama, stolovima, policama za knjige ili nečim drugim iz bogate Lumionove biblioteke.

Neki od novih objekata u Lumion 11 Pro uključuju:

-  61 detalj objekta prirode

-  177 modela eksterijera

-  49 modela ljudi i životinja (od kojih su neki animirani)

-  I mnogi drugi objekti…

Svi novi objekti su visokokvalitetni, a nedavni dodatci dovode do ukupnog broja predmeta od 6224 jedinstvena objekta u biblioteci Lumion 11 Pro verzije.

63 NOVA MATERIJALA

Sa 63 nova materijala u Lumionu 11, Vaši klijenti mogu uroniti u iskustvo koje pokreće sva čula. Novi visokokvalitetni materijali u Lumionu 11 uključuju:

-  17 drvenih obloga i podova

-  5 tepiha

-  5 opeka

-  3 pločice

-  2 tipa asfalta

-  2 različite teksture snijega

-  I mnoge druge materijale…

Lumionovi materijali su visoke kvalitete, te mnogi od njih imaju i mogućnost pojačavanja i smanjivanja efekta „Displacement“ s kojim se dodatno može ostvariti još realističniji prikaz rendera. Sad sa novim dodacima, Lumion 11 Pro verzija raspolaže sa nevjerojatnih 1292 materijala.

OSM SATELITSKE MAPE

Napravite render kompletnog grada iz stvarnog života i svih sitnih detalja koji čine njegov pejzaž.
Funkcija Open Street Maps čini još jedan iskorak u Lumionu 11 Pro kako bi obuhvatila prelijepe detaljne satelitske mape. Uz nove OSM mape, stvarni teren, rijeke, obradivo zemljište i još mnogo toga dostupno je iz cijelog svijeta, samo jednim klikom dok preuzimate OpenStreetMap za lokaciju Vaše zgrade.

PRILAGODLJIVI IES REFLEKTORI

U Lumionu 11 sada možete uvesti vlastite prilagođene IES reflektore kako biste povezali svoje reflektore s odgovarajućim IES profilima .

S prilagođenim IES reflektorima više ne morate prilagođavati vlastite reflektore; jednostavno opremite Vaše svjetlo sa odgovarajućim IES profilom i stvorite točan raspored osvjetljenja koji Vam treba, osvjetljavajući i fokusirajući se na najbolje dijelove vašeg projekta. 

SINKRONIZACIJA U REALNOM VREMENU ZA BricsCAD

Lumion LiveSync Vam omogućava stvaranje „live“ veze za prikazivanje izmjena u realnom vremenu između vodećih CAD programa i Lumiona, uključujući : SketchUp, ArhiCAD, Rhino, AutoCAD, Revit, Vectorworks i BricsCAD. Lumion LiveSync omogućava istovremeni prikaz izmjena napravljenih u jednom od prethodno spomenutih softvera u Lumionu u realnom vremenu, bez kašnjenja. Time možete postići osjećaj svog modela u toku koji je uronjen u svoje prirodno okruženje, odnosno postaviti ga u scenu sa fotorealističnim nebom i realnim vremenskim prilikama, kao i osvijetliti ga različitim svjetlima i nivoima osvjetljenja.

RAL BIRANJE BOJA

Lumion 11 od sada ima i mogućnost odabira RAL boja kako bi u kratkom vremenu mogli brzo i točno odabrati boje prema europskom standardu. Nema više nagađanja, nema više ,,dovoljno bliskih’’ nijansi boja. Prikažite svoj prikaz s prelijepim, točnim bojama kako biste pokazali život i osjećaj vaših izdizajniranih prostora.

VISOKOKVALITETNI PREGLEDI I TEATRALNI PRIKAZI

Još smo na korak bliže konačnom izgledu rendera pomoću ažuriranog visokokvalitetnog efekta pregleda (pre-render preview). U Lumionu 11 možete primijeniti visokokvalitetne preglede u Lumion Theater Mode i Lumion Vieweru, koji Vam omogućava visokokvalitetni pre-render prikaz, kako ne biste svaki puta morali renderirati sliku.

UMJETNIČKI PANORAMSKI EFEKT

U Lumionu 11 sada možete primijeniti nekoliko umjetničkih efekata na svoje 360 panorame, koje možete pregledati i na mobilnom uređaju, tabletu ili mnogobrojnim VR setovima. ,,Ubacite’’ svog klijenta u dnevni boravak skice stambenog objekta, iskusite visinu svoje poslovne zgrade i sl. Bez obzira na to što namjeravate uraditi s panoramom, novi umjetnički efekt panorame izlaže koncept Vašeg projekta i značenje koje ste mu dali.

OSTALE NOVE FUNKCIJE LUMIONA 11

Pored svih gore navedenih karakteristika, Lumion 11, također, dolazi s ažuriranim korisničkim sučeljem dizajniranim da stvori intuitivno i ,,user- friendly’’ iskustvo pri radu, bilo prilikom rada u Lumion Editoru ili pri renderiranju fotografija, video animacija ili 360 panorama.

Ako prvi put koristite Lumion, možete se koristiti osnovnim vodičima u programu i smanjiti, već prethodno jednostavan proces i brzo naučiti koristiti se softverom.

Lumion Vam omogućava unos prilagođenih vrijednosti tijekom izrade Vaših kadrova, dok novi proxy blokovi omogućavaju ugodniji rad u softveru, jer se objekti u složenim scenama pojednostavljuju uključenjem opcije, kako bi se olakšalo opterećenje Vaše grafičke kartice i time povećao FPS.

Kontaktirajte nas!