Dostupna je nova verzija Lumion 12!

18.01.2022 10:49 By Ružica

S novim značajkama i poboljšanim korisničkim iskustvom jednostavnije gradnje, Lumion 12  više od desetljeća pomaže arhitektima da ožive svoje ideje i komuniciraju jasnoćom i emocijama.

Dostupna je najnovija verzija Lumion 12!

Uzbuđeni smo što možemo objaviti da ova verzija dolazi s nekoliko novih značajki i znatno poboljšanim iskustvom izgradnje, što čini još lakšim i ugodnijim pretvaranje vaših dizajnerskih ideja u prekrasne rendere u bilo kojoj fazi razvoja dizajna.

3D model by VIS3DARQ.

Isprobajte Lumion 12

Možete se prijaviti za 14-dnevno besplatno probno razdoblje ili zatražiti neograničeno Pro Trial!

Uz Lumion 12, arhitektonska vizualizacija više nije posao samo za stručnjake. Svaki arhitekt, od malih tvrtki do najvećih arhitektonskih studija, može dodati Lumion svom workflowu i iskoristiti zadivljujuće, atmosferske rendere koje je lako napraviti (i uzbudljive za gledanje).

Volumetrijski efekt reflektora (samo Pro verzija)

Lumion olakšava osvjetljavanje interijera i eksterijera, omogućujući vam potpunu kontrolu rasvjetnih elemenata u cijeloj sceni. Možete dodati dubinu i dodatno realniju sliku pomoću reflektora, sveobuhvatnih svjetala i svjetla za područje i linije, a sve to možete prilagoditi na temelju boje, svjetline, IES profila i još mnogo toga.


U Lumionu 12 sada možete dati volumetrijsku rasvjetu bilo kojem objektu reflektora tijekom cijelog projekta. Ukratko, s volumetrijskom rasvjetom možete prikazati vidljive snopove svjetlosti kako biste stvorili atmosferski, čak filmski ambijent.

Bazeni i rasvjeta bazena

Ulica i ulična rasvjeta

Površinski slojevi (samo Pro verzija)

U Lumionu 12 bitni su i najmanji detalji, posebno kada su u pitanju materijali. S tisućama materijala u Lumionovoj biblioteci sadržaja, zajedno s mogućnošću prilagođavanja materijala na temelju starosti, lišća, pomaka i više, Lumion pomaže da zgrade budu što realnije i stvarne.

Sada, sa 142 nove nesavršenosti na površinama koje ih čine realnijima, možete površinama dati povećanu razinu detaljai, starosti i još mnogo toga.


Neke od novih kolekcija površinskih slojeva uključuju:

— Mrlje od vode

— Izložena cigla

— Mahovina

— Crteži kredom

— Oznake bojom

— Oznake na cesti

— Udarne rupe

I mnoge druge.

Sve nove površinske slojeve možete pronaći u kategoriji Efekti u biblioteci sadržaja Lumion 12 Pro.

Poboljšano iskustvo izgradnje scene

Lumion je oduvijek bio poznat po svojoj jednostavnosti korištenja, što je svakom arhitektu omogućilo stvaranje realističnih i atmosferskih vizualizacija vlastitih dizajna. U Lumionu 12 ćete uz poboljšano korisničko iskustvo povećati učinkovitost zbog dodatne jednostavnosti korištenja.

 

Samo neka od ovih poboljšanja uključuju:

— Zbirke predmeta

— Poboljšana knjižnica grupa

— Poboljšani OpenStreetMaps (samo Pro verzija)

— Poboljšana biblioteka importanih modela

— Poboljšan workflow s materijalima

— Poboljšani birač knjižnice i oznake objekata

— Poboljšana funkcionalnost animacije

— Novi znakovni billboard

 Ostala poboljšanja upotrebljivosti

Novi predmeti, prirodni elementi i materijali (Pro)

Uz ugrađenu Lumion biblioteku sadržaja, imate pristup do ukupno preko 6,900 objekata s visokim detaljima i 1,350 materijala s prekrasnim teksturama koji će vam pomoći da svoje projekte prikažete u okruženju s bogatim detaljima.

Uz Lumion 12 pronaći ćete 570 novih objekata koji će kućama, zgradama i drugim prostorima dati njihov karakter.

Možete oživjeti krajolike oko svojih dizajna s 41 nova prirodna predmeta s lijepim detaljima, uključujući cvijeće, stabljike trave, korova  i drugih malih biljaka. Neki od drugih novih objekata uključuju:

 

— Elegantne sofe, sjedala, stolove i mnoge druge predmete za interijere i eksterijere

— Vrtni predmeti zajedno s novom kategorijom vrtnih objekata

— Novi transportni predmeti, koji se mogu lokalizirati s registarskim tablicama

— Solarni paneli, solarni grijači i punjač za električni automobil

— Moderni televizori, računala i drugi uređaji

— Novi statični ljudi u realističnim pozama i nove animacije likova

— Razni predmeti kao što su umjetnine na zidu, garažne predmete i krevete

Također možete pronaći 65 novih materijala kako bi zgrade bile što realnije, uključujući:

 

— Akustična pjena

— Karton

— Solarni paneli

— Taktilno popločavanje

— Pluto

— Cigle

— Valoviti čelični limovi

— Pokrivanje

Lumion Standard sadrži otprilike jednu trećinu ukupnog sadržaja biblioteke, dok Lumion Pro sadrži cijelu biblioteku. Navedeni podaci su za Lumion Pro.

LiveSync za Autodesk FormIt Pro

Lumion je idealan alat kada stvarate prekrasne vizualizacije za prezentacije vašim klijenima i slično, ali također može pomoći u pojednostavljivanju tijekova rada dizajna, osobito ranije u procesu.

Lumion LiveSync, na primjer, pomaže arhitektima uštedjeti vrijeme jer stvara poveznicu u stvarnom vremenu između Lumiona i vrhunskih programa za CAD i 3D modeliranje, kao što su Revit, SketchUp, ArchiCAD, Vectorworks, Rhino, AutoCAD i BricsCAD. To znači da možete modelirati i renderirati istovremeno, dajući vam vrijedan uvid u vaše dizajnerske odluke, koncepte i ideje.

Sada, u Lumionu 12, također možete pronaći besplatni dodatak LiveSync za Autodesk FormIt Pro, alat za dizajn koji kombinira inteligentnu automatizaciju i informiranu analizu s fluidnim 3D skiciranjem.

Tehnička podrška

Uz Lumion licencu dobivate mnogo više od najboljeg programa za renderiranje u području arhitekture. Dobivate pristup našem brzom i prijateljskom globalnom timu za korisničku podršku za sva vaša tehnička pitanja.


Podrška je dostupna od ponedjeljka do petka putem maila hotline@baldinistudio.hr

Lumion računi

Preuzmite svoju verziju Lumiona, zatražite podršku od Tehničke podrške i poboljšajte svoje vještine renderiranja, sve s jednog mjesta. Uz Lumion račun, možete uživati u trenutnom pristupu svemu što je povezano s vašom Lumion licencom.

Osigurajte si Lumion12!